Румен Петков за предложенията за хазарта: Грубия популизъм ще го платят българите

Борисов подкрепи една идея на човек с твърде спорни политически изяви, като започнем от тараша по кръчмите, което не е работа на вицепремиер, като минем през грозното, цинично и брутално отношение към майките и децата с увреждания и стигнем до идеята да бъдат дадени 500 милиона на господин Васил Божков. Това се казва в позиция на лидера на АБВ Румен Петков във връзка със случая с хазарта.

Ето какво пише още в нея:

"Защо дадени 500 милиона? Защото закононарушението, конституционното нарушение, е очевидно и за не най-вещия юрист.

На първо място, основателно е притеснението дали със законопроекта не се налага монопол в полза на Държавния тотализатор и дали това не представлява нарушаване на чл.18, ал.4 от Конституцията.

Второ: Изложените мотиви и приложената оценка на въздействието будят искрено недоумение. На първо място механичният сбор на многомилионни годишни печалби е чиста проба празнодумие.

Трето: Евентуалните обезщетения и неустойки дължими на разпространители, доставчици, рекламни контрагенти и други, които ще бъдат претендирани от Българската държава могат да достигнат десетки милиони.

И няма никакво съмнение, че Васил Божков ще осъди държавата и ние ще му платим около 500 милиона лева. Като, разбира се, след това тогавашното правителство ще бъде принудено да му върне лиценза. Т. е., грубия популизъм на Борисов и на Симеонов ще го платим ние българите.

А въпросът не е на „Левски“ или на ЦСКА, или на „Лудогорец“. Въпросът е на нас българите и ние трябва да кажем СТИГА НА БЕЗЗАКОНИЕТО, СТИГА НА БЕЗУМИЕТО, КОЕТО ЗАПЛАЩАМЕ ВСИЧКИ.

Борисов посегна на оръжейния бизнес на държавата. А сега посяга на конституцията. Утре ще посегне на всички нас. Защото сега се ограничава само до отделни граждани. Но услугата, която прави на Васил Божков с безумието, за което става дума, е несравнима с всичките му досегашни антидържавни действия. Да искаш бедният ти народ, който ти си докарал до просешка тояга, да плати 500 милиона заради несретните ти мисли, е нещо, което ние трябва да отхвърлим по един много ясен и много категоричен начин".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика