Румен Петков: Изтичащият мандат е най-голямата катастрофа за левицата от Освобождението

"Изтичащият мандат е най-голямата катастрофа в местната власт за левицата от Освобождението на България до сега. Левицата няма нито един кмет на областен център", подчерта лидерът на АБВ Румен Петков пред журналисти в Шумен.

По думите му може би най-големият град, където левицата има кмет, издигнат от коалиция БСП-АБВ е Асеновград и това е много лошо. "Затова първата ни политическа задача е укрепване участието на левицата в местното самоуправление, втората е да се постави основата на разделянето на ГЕРБ от държавата", каза Петков и коментира, че има срастване на партия с държава.

АБВ е готова за участие на местните избори, както самостоятелно, така и при формиране на местни коалиции с много ясен лявоцентристки аспект. Като първостепенни партньори на местните структури са препоръчани партиите от "Коалиция за България".

Румен Петков разкритикува отказа от машинно гласуване: "Да се посяга върху един от немногото инструменти, възможности за хигиенизиране на броенето, е много грозно. Без Цецо по Цецовски не бива".

Колкото до сделката с изтребителите F-16, Петков напомни, че тя не е за 2,1 млрд.лева, а за над 2,6 млрд.лв. като се сложи ДДС. По този повод коментарът му бе, че правителството се държало като "шайка нескопосани лъжци".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика