Румен Петков: Искаме отстраняване на партия "Воля"

Румен Петков

Правният отдел на ПП АБВ е подготвил сигнал до главния прокурор за отстраняване на партия ВОЛЯ, тъй като тя е незаконно регистрирана. Това каза пред БНТ Румен Петков, член на ИБ на ПП АБВ. Ще се търсят и нови народни представители, които да сезират и Конституционния съд, обяви той.

ГЕРБ и БСП могат да направят много стабилно мнозинство, но дали техните ръководства са готови, това е друг въпрос. В момента на обществото е нужно силно правителство, но би било трудно да се обясни на хората подобна конфигурация, каза още Петков.

Според него нестабилността и евентуална поредица от извънредни избори би изгонила и малкото бизнес, който има интерес към България.

По думите на Петков по време на кампанията не се е обърнало внимание върху истинските проблеми – като образованието, например. Нямало е отстояване на политики, тези, аргументи, а е имало шоу. Според него Коалиция „АБВ – Движение 21“ е направила предизборната си кампания с много хъс и с ново енергично ръководство.

„Не бяхме чути и видени, защото нямахме ресурса да клечим по медиите, защото никога не сме си позволявали спекулация за разлика от останалите политически партии“, каза Петков. И допълни, че не упреква в нищо новите лидери на ПП АБВ, гордее се с тях, а решение дали двете формации ще продължат да работят заедно, още не е взето.

По отношение на границата с Турция бившият вътрешен министър сподели, че оградата не е завършена, а на места даже липсва.

Според Петков ДОСТ е проблем за националната сигурност, а вмешателството на Турция във вътрешните работи на България, е абсолютно недопустимо.

Петков каза, че оттук нататък ПП АБВ ще поддържа силна и активна работа с местните структури, с общинските съветници и кметовете на партията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика