Румен Петков и бивш ректор на НАТФИЗ подариха 2 филма на Пловдивската митрополия

Бившият министър на вътрешните работи и ексдепутат Румен Петков и ректорът на НАТФИЗ от 2011 до 2015 г. проф. Любомир Халачев подариха във вторник два филма на Пловдивската митрополия. Кинолентите са на църковна тематика и ще бъдат излъчвани по Пловдивската православна телевизия, която се излъчва онлайн всеки ден от 2010 година насам.

Даровете бяха приети лично от пловдивския митрополит Николай, който по-късно същия ден отслужи празнична вечерня с петохлебие в храма „Свети Архангел Михаил”.

Тази неделя пловдивският владика ще отслужи заупокойна молитва на Хълма на освободителите в Пловдив, където тържествено ще бъде отбелязан 60-годишния юбилей от откриването на паметника на Альоша навръх Бунарджика на 5 ноември 1957 година. По-късно в Градския дом на културата „Борис Христов” ще се проведе тържествен концерт, по време на който ще бъдат обявени организациите, съюзите и гражданите защитници на монумента, като сред наградените ще е и дядо Николай. Той ще получи и благодарствен плакет от руския народ за запазването на паметника на Альоша, който бившият кмет на Пловдив и настоящ депутат от ГЕРБ Спас Гърневски искаше да взриви, както това направиха неговите съпартийци от СДС в столицата с мавзолея на Георги Димитров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България