Румен Петков: Кои са съдиите, които са регистрирали "Воля"?

Румен Петков

"Настоявам да се знаят имената на съдиите, които са регистрирали "Воля" в Софийски градски съд, защото са извършили престъпление ( )" заяви Румен Петков, водач на листите на "АБВ-Движение 21" в Бургас и Плевен пред "Блиц".

" са едни 40 човека, които са участвали и в регистрацията на друга политическа партия. Това не е направило впечатление на съдиите. Не казвам, че и те са взели рушвет, но са участници в престъпление. Оставям настрани, че голяма част от документите са видимо попълнени с един и същи почерк, подписите са близки. Тези неща трябва да се знаят от обществото и големите борци за съдебна реформа, които изкадруваха ръководството на СГС, именно Христо Иванов, да се знаят, че така разбират съдебната реформа - като извършват престъпления. Не е моя работа дали е оказван натиск върху тях. Нека всички съдии знаят, че там където вони, има конкретни имена и фамилии", обясни Румен Петков.

"Настоявам министър-председателят и президентът да кажат нормално ли е това и да отговорят веднага. Марешки легитимира беззаконието", заяви още Петков във връзка с писмо на управителя на Добрич, в което той информира, че не е извършено нищо относно спазването закона от страна на аптеките на г-н Марешки, в които се вихри предизборна агитация. "В Добрич освен аптеки има и дрогерии. Вместо да извади пропагандите от аптеките си, той не предприема нищо, с което да спре нарушението", коментира Румен Петков.

"ЦИК съвършено целенасочено участва в действия, които са против интересите на обществото, като обслужват пряко Марешки. Има само един единствен наказателен акт срещу Марешки, при положение че в цялата страна, при търговските му вериги се раздават пропагандни материали на партията", продължи той.

Водачът на листите на "АБВ-Движение 21" в Бургас и Плевен се чувства озадачен от това, че групата на ПАСЕ, която ще наблюдава изборите, се вижда с всички политически сили, освен с АБВ. "На мястото на АБВ е вкарана "Воля". Не е моя работа дали този, който е направил тази размяна е взел рушвет, но очевидно се прилагат двойни стандарти, но този някой е бил мотивиран да извади АБВ и да сложи в срещата "Воля".

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика