Румен Петков, лидер на АБВ: Има тежък дефект в Изборния кодекс

Дискусия в национален мащаб за избирателната нормативна уредба ще инициира ПП „АБВ” . Има тежък дефект в Изборния кодекс. Има неща, които, ако не бъдат регламентирани, ние ще продължим да отвращаваме хората от участие в изборите, каза във Варна лидерът на АБВ Румен Петков. Той посочи, че от партията ще настояват всички села със 100 жители и нагоре, да избират кмет.

„За съжаление, БСП и ГЕРБ в съучастие забраниха избора на кметове в повече от 3000 села в България с въведената норма от 350 жители „, каза Петков. Той заяви, че е потресен от начина на действие на ЦИК , която е сезирана още в старта на изборната кампания от АБВ за политическа пропаганда във военно поделение, за натиск на кандидат за кмет върху медия и за побой над партиен активист. Отговорът, че е възложено разследване, дошъл седмица след балотажа. Лидерът на АБВ посочи, че откакто ГЕРБ са на власт непрекъснато се вдига броят на невалидните бюлетини. За партията на последния вот са стигнали 600 000. „Не се ангажирам с прогноза за купения вот, но не се и противопоставям на анализаторите, които очертават, че е между 35% и 50%”, каза Петков.

Лидерът на АБВ постави въпроса и за създаването на Координационен център на НАТО, като партията ще потърси варненци за публични протести и ще предизвика дискусия, за да се знае за какво става въпрос с изграждането му , какви функции и правомощия има. „Ще вземем две подводници от Норвегия, а между тях ще плават яхти”, каза Петков. Според него трябва да се посочи дали чужденците, които ще работят в Центъра на НАТО във Варна ще бъдат с дипломатически паспорти.”Тук става дума не за плод-зеленчук, а за националната сигурност на България”, допълни Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика