Румен Петков: Нарушенията на Марешки могат да доведат до касиране на изборите

Румен Петков

Призовавам всички граждани, които имат право да гласуват, да изберат разума с бюлетина номер осем. Това заяви в ефира на телевизия „България он ер“ членът на ИБ на ПП Алтернатива за българско възраждане и водач на листите на Коалиция „АБВ – Движение 21“ за Бургас и Плевен Румен Петков: Ще се обърна към служителите на право охранителната система да гласуват за собственото си достойнство. Те са подложени на невероятни унижения през последните няколко години. Заплатите им не се вдигат, карат с униформи, произведени 2005 -2006 година,колите им не са сменяни от 2007 г. По същия начин стоят и нещата за служителите в МО. Ние искаме тези хора да имат самочувствие. Такова, каквото заслужават всички направили тежкия избор да служат на държавата и обществото“.

Петков се обърна и към хората, заинтересувани от развитието на българското образование. “Трябва да е ясно, че през последните година –две, в българското образование беше извършено престъпление. В него съучастници са са РБ – каквото и да означава това, ГЕРБ и патриотите. Какво означава от първи до четвърти клас децата да не получават оценки и да не повтарят? Тези, които са направили това, са го направили с ясното съзнание, че в пети клас една част от децата влизат неграмотни, неможещи да смятат“, посочи той, цитиран от пресцентъра на АБВ.

По думите му партиите на статуквото, БСП и ГЕРБ носят и отговорност и за упадъка на някой от регионите на България. Според него изграждането на магистрали и инфраструктура предимно в южната част на страната от последните няколко правителства, е довело до икономически срив на Северна България. „Вече десет години БСП и ГЕРБ строят „Хемус“. Те си приличат по това , че когато са в опозиция , строят „Белене“ , „Южен поток“ , „Хемус“ , а като дойдат на власт нищо от това го няма. Всъщност БСП и ГЕРБ не просто почват да си заприличват като партии, техните лидери вече почват да имат еднотипно поведение. И двамата вече са усетили в себе си министър-председателят“, посочи той.

Румен Петков изрази становище и относно бутафорните опити на патриотите за блокиране на границата , срещу навлизането на автобуси с гласоподаватели от Турция. „Това е откровена политическа спекула. Как точно патриотите спират автобусите от Турция ? Просто водят камерите до границата, снимат се пред камерите , как блокират за половин час или един час пропускателния пункт , като пречат на хора, които пътуват по съвършено други причини. Правят това на принципа да се видят вечерта в новините, като събитието на деня. Онзи ден беше същото. Заведоха камерите на границата , блокираха за половин час движението и какво се постигна ? Нищо разбира се. Това пак казвам е политическа спекула. Те никога не са се интересували истински от този въпрос със автобусите, както и никога не са се интересували от граничното оградно съоръжение. Точно на територията на Бургаска област, където е един от тъй наречените патриоти аз показах онзи ден , чрез социалните мрежи, че има места където по 100 метра няма ограда. Там се вика добре дошли на бежанци , на контрабандни стоки. Изграждането на това съоръжение е пак въпрос на спекула. Виждате , че там оградата е само един ред , а виждате, че много юнашки се твърди че е двуредова“, посочи Петков. Той подчерта ,ч е именно патриотите и ГЕРБ са отговорни за нефункционалността на съоръжението, отговорността по чието изграждане прехвърлиха на областните управители, за да не може тя да подлежи на парламентарен контрол“.

В заключение Петков не призован за коментар и относно скандалите, около Веселин Марешки, който освен всичко друго се оказа и лидер на две партии. По думите му това поставя под въпрос легитимността на изборите. „ Зз се плаша , че ГЕРБ и БСП нямат отношение по въпроса, дори техните членове в ЦИК ,активно стимулират нарушенията, които се извършват от партията на Марешки. Има снимков материал предоставен на ЦИК за аптеки в които се извършва абсолютно незаконна политическа агитация. Освен това в медиите се появиха списъци , които показват , че повече от 40 човека участват в учредяването на две партии, което е абсолютно нарушение на закона за политическите партии. И това нарушение е извършено от Софийски градски съд. Трябва да се занаят имената на съдиите, които са допуснали това престъпление. Аз нямам съмнение , че заради подобни прецеденти тези избори могат да бъдат касирани. КС ще бъде поставен в изключително деликатно положение. Или ще трябва да отмени незаконното участие на политическа партия и да преразпредели нейния резултат върху останалите участници в изборния процес, или ще трябва да касира изборите“, посочи той.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика