Румен Петков: Политическата коректност изисква извънредни парламентарни избори

Румен Петков

Политическата коректност изисква да се отиде на извънредни парламентарни избори. Това каза заместник-председателят на АБВ Румен Петков пред БНР. „Ако договорката я има, не бих се озадачил от извънредни парламентарни избори, които са неизбежни, не само по мое мнение, от следващо правителство, в което да видим схитрени БСП и ГЕРБ рамо до рамо”, посочи той.

„На вчерашната пресконференция г-жа Нинова много ясно каза, че не става дума за предсрочни парламентарни избори, а трябва да се върви по линията на президентските. Този резултат не дава основание на ръководството на БСП да търси отстраняването на ГЕРБ от властта, което няма как да не смущава”, обясни Румен Петков.

„Нежеланието на част от участващите да се води политически публичен дебат, оставя у нас впечатлението за договореност между ГЕРБ и БСП, защото те блестяха заедно с отсъствието си от политическите дебати. Не малко тези се застъпиха в техните публични проявления”, поясни той. По думите му въпрос на последователност и морал е, когато мандатоносителят се е провалил и е претърпял загуба да подаде оставка. „Последователни сме в искането си за извънредни избори, още преди да напуснем правителството с мотивите, провалите в редица секторни политики като здравеопазването, отбраната, сигурността на гражданите”, заяви зам.-председателят на АБВ.

„Трябва да не пропускаме един много тежък провал в организацията на изборите и това е гласуването зад граница. Този провал дойде именно в резултат на спекулациите в Изборния кодекс”, каза още Румен Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика