Румен Петков: Ръководството на БСП направи невъзможна подкрепата за генерал Румен Радев

Румен Петков

Ръководството на БСП направи невъзможна подкрепата за генерал Румен Радев. Това коментира пред „Фокус“ заместник-председателят на АБВ Румен Петков. По думите му аргументите на социалистите за прекратяване на преговорите за издигане на обща президентска кандидатура са смешни. Румен Петков допълни, че мотивите не са в интересите на БСП.

„Ние застанахме със съзнанието, че той е силна фигура. С една широка политическа подкрепа от лявото центристко пространство може да бъде не просто фаворита. С един силен кандидат, убедителна фигура за вицепрезидент, може и да спечели изборите. Очевидно е, че БСП не желае да се спечелят изборите от друг, различен от ГЕРБ политически субект. Очевиден е слугинажът и тежкия поклон към ГЕРБ. Някой от ръководството явно е мотивиран с постове и бъдещи участия. Ние искаме да водим нашата кампания, да дадем възможност на разумния, патриотично настроен българин избор и да го мотивираме да участва в гласуването. Голямата партия е на негласуващите и ние се стремим тези хора да бъдат мотивирани, да излязат и да участват“ коментира заместник-председателят на АБВ.

Румен Петков отрече да е имало каквито и да е преговори с ГЕРБ и Реформаторския блок. Ръководството на АБВ подписа споразумение с Движение „Гергьовден“, предстои да бъде подписано такова и със Зелените, каза още Румен Петков. Той поясни, че АБВ ще води атрактивна и позитивна президентска кампания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика