Румен Петков: Структурата на Гражданска защита е разрушена

През 2007-ма арестуваха бандата на Очите при брилятна акция на МВР, през 2009-та уволниха хората, които я тикнаха зад решетките

Още преди година казахме, че структурата на Гражданска защита е разрушена - сега разливът в Созопол, на потъналия преди 100 години кораб "Мопанг", е показателен за това. Илюстрация е на липсата на способност за реакция от държавните звена. Това заяви в Бургас лидерът на АБВ Румен Петков.

Случаят в Созопол ясно показвал липсата на звената на катерамчите и водолазите. Търсят се доброволци? - Доброволци има в Червения кръст, коментира Румен Петков и заяви: "Цветан Цветанов носи отговорност за това. Това е институционална катастрофа".

Що се отнася до Митьо Очите- през 2007-ма година, след брилянтна акция на МВР Очите и хората му били арестувани и получили осъдителни присъди. През 2009-та година, хората, които ги тикнали зад решетките били уволнени от МВР, каза още Румен Петков и даде пример с Павлин Димитров, бивш шеф на ОД на МВР Бургас и главен секретар на МВР.

"2009-та година бе годината, в която Димитър Желязков победи държавата. Неговият инструмент се казва Цветан Цветанов. Той като МВР министър уволни генерал Павлин Димитров и полк. Жоро Стоицев, тогава ръководител на Службата за проследяване и прослушване...По този начин МВР министърът каза "който се занимава с Димитър Желязков-го уволняваме", заяви Петков.

Кой в Бургас да работи срещу Димитър Желязков?, попита риторично Румен Петков и каза, че чул обяснения как Бенчо Бенчев пък бил издигнат от пенсионерски съюз - "да се дават такива цинични обяснения, това води до отвращаване на от политиката и то предимно на младите хора".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България