Румен Порожанов: Всичко съм декларирал, КПКОНПИ да публикуват данните

Румен Порожанов

Всичко е декларирано, всичко кореспондира с декларациите ми в НАП. Пред КПКОНПИ всичко е подадено коректно, с изключение на доходите ми от заплатата от министерството от предходната година. Това е несъответствие, което съм отстранил в срока, който ми е даден. Подал съм заявления - в четвъртък или петък, до КПКОНПИ, да публикуват данните. Очаквам те да го публикуват - надявам се. Това заяви земеделският министър Румен Порожанов по Канал 3 по повод несъответствията в декларацията му.

"Пропуснал съм да напиша заплатата си от министерството от предходната година - години наред съм попълвал по този начин. Другото е на втора страница - дали съм в раздяла, дали съм във фактическо съжителство с друго лице. Аз съм в нормално съжителство - женен. Там в края има една четвърта опция по новия закон - "желаете ли да се възползвате от това, лицето, с което сте във фактическо съжителство", там има една отметка ЕГН. И по инерция съм попълнил ЕГН-то на съпругата ми. Не съм декларирал фактическо съжителство - приемам, че техническата грешка е моя, бих обърнал внимание да помислят IT спеицалистите дали да се отваря активно тази опция. Вместо "да" или "не", излиза ЕГН, и по инерция съм сложил ЕГН-то на моята съпруга", обясни случилото се Порожанов.

"Декларирал съм правилно - семеен съм, абсолютно всичко останало е декларирано. Нищо не е било укрито. Автоматично в системата излиза само моето показание, без коригираните от мен заплати, без нейните заплати", обобщи той.

Той категорично отрече синът му да е свързан с кредитирането от програмата за къщи за гости. "Казвам го за последен път - по никакъв начин той не е свързан. Работил е в "Делойт" - първо като стажант една година, като завърши в чужбина, после още една година. "Делойт" е американска компания, която много точно следи за конфликти на интереси и в одитните екипи, работили в сертификациите за Фонд Земеделие. Това е хипотеза, появила се след като някой видял CV-то на моя син, че е работил там. Моля ви се, дори не искам да коментирам. Абсолютен пасквил, който се появи преди година и нещо, който дори не желая да коментирам", заяви Порожанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика