Румен Порожанов: Манолев не фигурира като бенефициент

Румен Порожанов

Имаме 700 къщи за гости, още навремето се постави темата, че не всички се ползват по предназначение. Още 2016 година качихме от фонда всички къщи за гости по стария програмен период, къде са, как са направени. Да могат да се ползват като информация от гражданите, които искат и второ, там където не се използват по предназначение да се пусне сигнал, за да се провери. Така че фондът проверява на база сигнали и на база оценка на риска.

Това заяви в Бургас министър Порожанов и добави, че Александър Манолев не фигурира като бенефициент.

"Бенефициент е някаква жена. В конкретния случай има проверка. Това, което на първо четене може да се установи като нарушение е, че не се използва по предназначение. Фонд земеделие има процедури по договаряне и процедури за плащане. Всяка една заявка се разпределя на дирекцията, която е оторизирана, там работят над 100 човека. Двама експерти ги гледат, независимо един от друг. Изготвят се т.нар. контролни листа, които са изискуеми. След което се изготвя седмичен протокол, който идва за подпис за директора, в случая от изпълнителния директор. Така че, бъдете сигурни, че процедурите са спазени от служителите. Това ви казвам, че г-н Манолев не е фигурирал като бенефициент в този проект. Там е фирма Агро трейд, Анна еди коя си. Не познавам Анна, Манолев го познавам откакто е член на Управителния съвет", добави Румен Порожанов.

Той каза също че ако се докаже че къщата за гости не е ползвана по предназначение, средствата се нъзстановяват.

За протестите Порожанов каза, че 10 браншови организации му искат оставката: "Водим дебат. Казах го и на предния протест, те не надграждат нищо ново."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България