Румен Радев: Експерти с различна партийна принадлежност ще работят при мен

Букет от експерти с различна партийна принадлежност ще работят в президентството, ако Румен Радев победи на втори тур и бъде избран за държавен глава. Това каза самият той на въпрос на "Труд" дали БСП ще осигури кадрите за екипа му и има ли вече ясни имена на експерти, на който би се доверил.

"В президентската администрация ще има букет от експерти с различна партийна принадлежност и ориентация. Което за мен е добър модел за управление в администрацията", подчерта Радев на пресконференцията след края на изборния ден.

Според него евентуално решение на оставка на кабинета на този етап ще повлияе неминуемо на резултатите от втория тур. По думите му, това за него ще бъде дълбоко психологически акт, който ще се отрази на настроението на българските граждани и ще усили чувството за тревога, несигурност и хаос.

"За нас е важно да осигурим спокойствие за тези президентски избори. Много е важно особено за втори тур да няма никакви манипулации. Разчитаме на честни избори и призовавам всички български граждани да бдят“, заяви ген. Радев.

По отношение на референдума ген. Румен Радев посочи, че много се е надявал да премине прага за валидност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България