Румен Радев критикува Борисов и Меркел за поканата към Ердоган

"Няма война между институциите, а определени ценностни разминавания"

Няма война между институциите, а определени ценностни разминавания, заяви президентът Румен Радев на пресконференция по повод първата годишнина от неговия мандат.

„Трябва да си отговорим на въпроса има ли корупция в България. Очевидно има. Трябва да си отговорим на въпроса как се противопоставяме на тази корупция. За мен вотът на недоверие е част от усилията, които полага обществото за справянето с корупцията. Оценявам всяко едно усилие в тази насока", заяви Радев.

"С парламента работим в рамките на законите. С премиера на Борисов показахме, че можем да работим заедно и то ефективно", подчерта президентът. И веднага посочи: "Не приемам българският премиер и германски канцлер да оповестяват покана към чужд държавен глава (бел. ред. - на турския президент Ердоган), а българския президент да го научава от медиите.“

По думите му Турция явно е имала намеса в изборния процес у нас, както и в работата на българското мюсюлманско изповедание. „Когато говорим за отношения с Турция трябва да сме много честни. България трябва да помага да се избегнат рисковете. Досега не съм чул мнението на г-н Борисов“, каза още Румен Радев.

„С г-жа Нинова се виждам толкова често, колкото и с премиера, колкото и с председателя на Народното събрание. Президентът не дължи обяснения и извинения на властта“, добави президентът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика