Румен Радев: Нашите гвардейци винаги са били пазители на държавността

Радвам се, че мога да бъда домакин на толкова много млади българи, поели по славните стъпки на националната гвардейска част. Това каза държавният глава Румен Радев в приветствието си към младежите от Втори ученически гвардейски отряд към Основно училище "д-р Петър Берон"-Плевен, които той прие на "Дондуков" 2.

„За годините на своето съществуване трябва да знаете, че нашите гвардейци винаги са били пазители на държавността. Винаги са носили в сърцата си висок дух и са били символ на нашето българско достойнство. Стройните гвардейски редици, както видяхте днес, са част от визитката на България. Искам да ви пожелая да бъдете като тях, да отстоявате и да пазите нашата родна земя, нашите традиции и българската държавност, да бъдете възвишени в мислите си и достойни в делата си“, заяви Радев. По думите му да носиш гвардейска униформа е въпрос на чест и отговорност.

„Скъпи млади гвардейци, вие имате тази огромна отговорност към нашите предци, които защитаваха и градиха България. Вие сте гордост не само за родните Плевен и Кърджали, но и за всички нас, защото вашите усилия са мостът между историята и утрешния ден. Те продължават каузата за достойна и силна България. Вярвам, че примера и куража, който давате, ще бъде последван и от много други. Вярвам, че няма да остане български град без ученически гвардейски отряд или оркестър. Искам да благодаря специално на вашите ръководители, учители, за подкрепата и вдъхновението вие да поемете по този път. искам да ви пожелая да бъдете здрави и много успехи във вашата родолюбива дейност. На добър час“, обърна се към младите гвардейци президентът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България