Румен Радев на частно посещение в Родопите

Ще учат Деси Радева да тъче

На тридневно частно посещение в родопската община Баните е президентът Румен Радев заедно със съпругата си Десислава. Те са отседнали в частния хотелски комплекс “Родопа” по покана на собственика му Таско Илиев.

Президентът Румен Радев се срещна с кмета на общината Милен Белчев. Той разговаря и със социалната работничка от близкото село Оряховец Албена Янева, която миналата година съдейства на първата дама за посещението й при двете социално слаби деца Лили и Митко Хайтови в с. Вълчан дол. След това малчуганите гостуваха на президентската двойка в резиденция Бояна. Президентската двойка посети Лили и Митко в дома им в с. Вълчан дол. Въпреки опитите на „Труд“ да научи какви подаръци са им занесли, държавният глава и съпругата му категорично отказаха да кажат.

„Труд“ научи, че Десислава Радева още миналата година се заинтересувала от уникалните тъкани родопски торби на кметската съпруга на Баните – Красимира Белчева, и изявила желание също да се научи да тъче на стан. Белчева й обещала да я обучи и при следващото посещение в района. Очаква се уроците да започнат през юни.

Пред „Труд“ президентът Радев подчерта, че смолянският край има нужда да му се помогне и той ще стори каквото е необходимо. Обеща до края на юни отново да дойде в Смолянско.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България