Румен Радев: Президентската институция подкрепя усилията на местните власти за привличането на повече инвеститори

Президентската институция подкрепя усилията на местните власти за привличането на повече инвеститори и подобряване на икономическите условия в българските градове. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща с кмета на Горна Оряховица Добромир Добрев и с ръководството на Общината, съобщиха от пресслужбата на президентството.  Държавният глава беше категоричен, че подобряването на качеството на живот в България трябва да бъде обща цел на централните и местните власти.

Кметът Добромир Добрев и неговият екип запознаха президента Радев с перспективите за развитие на индустриалната зона край Горна Оряховица и за създаването на интермодален терминал. Откроено беше разположението на града като транспортен и железопътен център в Северна България, както и успешното участие на Община Горна Оряховица в редица проекти по Оперативна програма „Региони в растеж“ за обновяване на градската и социалната среда.

В рамките на посещението си в Горна Оряховица президентът Румен Радев посети едно от големите предприятия в града – „Захарни заводи“, в което работят 800 души.

По-късно държавният глава проведе среща с кмета на Свищов Генчо Генчев и с ръководството на Общината. Усъвършенстването на транспортната инфраструктура в Северна България, която да насърчи инвеститорския интерес към региона и предоставянето на Община Свищов на изоставените военни поделения край града, на територията на които да бъде изградена икономическа зона, бяха водещите акценти по време на разговора.

 

Кметът Генчо Генчев връчи на президента Румен Радев юбилеен плакет по повод 140-годишнината от освобождението на Свищов. По-късно днес държавният глава ще участва и в тържественото отбелязване на 140 години от освобождението на Свищов.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика