Румен Радев: Полетът с френския изтребител „Рафал” е сериозен подарък от Макрон

В края на тридневната си визита във Франция президентът Румен Радев ще лети с военен самолет „Рафал”.

"За мен това е сериозен подарък от президента Макрон, той ми го предложи, а на такова предложение няма как да се откаже.", коментира Румен Радев пред български журналисти утрешния си полет с френския изтребител.

На въпрос с кого ще бъде в пилотската кабина, Радев отвърна: "Те са две кабини - говорим за двуместен учебен самолет, местата са две - един зад друг, управлението е абсолютно взаимозаменяемо, както и оборудването".

Президентът разказа и за срещите си с представители на големи корпорации.

"Добрите новини са тези, че имах срещи с лидерите на големи корпорации, на важни компании, половината от тях вече са на български терен", сподели Радев. "Добрите новини са, че те се изказаха ласкаво за възможностите, които предлага България. Ще дам пример с "Кока Кола": започна с амбицията за 50 човека, а сега имат 700 човека у нас."

Той изрази оптимизъм за възможностите за двустранното сътрудничество с Франция. "Франция присъства неизменно като наш партньор за модернизации, готов и за трансфер на технологии. Важно е да покажем, че България е надежден партньор, че бизнесът в България има възможности за развитие."

Румен Радев посети и ЮНЕСКО и се срещна с новия генерален директор Одре Азуле. Снощи той се срещна с наши сънародници, които живеят във Франция.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят