Румен Радев ще посети Гърция на 23 и 24 юни

Снимка: Благой Кирилов

На 23 и 24 юни президентът Румен Радев ще бъде на държавно посещение в Република Гърция. Това е първата визита на Румен Радев в Югоизточна Европа след встъпването му в длъжност като държавен глава, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В Атина президентът Румен Радев ще проведе среща „на четири очи“ с гръцкия си колега президента Прокопис Павлопулос, след което двамата държавни глави ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на България и Гърция.

По време на разговорите се очаква да бъдат обсъдени перспективите за последващо развитие на двустранните отношения между България и Гърция, икономическия и културен обмен, партньорството в енергетиката, въпроси от дневния ред на ЕС, регионалното сътрудничество на Балканите.

В рамките на посещението си президентът Радев ще проведе срещи и с председателя на парламента Никос Вуцис, както и с кмета на Атина Георгиос Каминис.

Българският държавен глава ще положи венец на гроба на Незнайния воин и ще бъде посрещнат с официална церемония пред Президентския дворец в Атина.

В сградата на българското посолство в гръцката столица, президентът Румен Радев ще разговаря с наши сънародници, живеещи в Република Гърция.

В официалната делегация на българския държавен глава участват министърът на енергетиката Теменужка Петкова, зам.-министърът на външните работи Емилия Кралева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България