Румънец и словак избухнаха в София

Румънецът Мариус Копил и словакът Йозеф Ковалик постигнаха най-големите успехи в кариерите си на тенис турнира „София оупън“. И двамата за пръв път се класираха за полуфиналите на АТП турнир, след като надиграха значително по-именити съперници.

27-годишният Копил, който е 93-и в ранглистата, надигра с 6:4, 6:4 опитния Жил Мюлер (Люксембург) и сложи край на третото му участие в „Арена Армеец“. Ключ към успеха бе стабилната игра и мощният сервис – румънецът заби 13 аса за 80 минути на корта.

Малко по-късно стана ясно, че турнирът ще има дебютант на финала, тъй като съперник на Копил за едно от местата ще е Йозеф Ковалик. Словашкият квалификант, който е 187-и в света, също за пръв път е на полуфинал след като мина със 7:6 (2), 6:4 през друг ветеран – Маркос Багдатис (Кипър). Мачът бе значително по-оспорван от първия и двата сета се решиха в самия край.

Така фаворити останаха само в горната част на схемата. Водачът Стан Вавринка (Швейцария) стартира с трудна победа – 4:6, 6:2, 6:3 над Мартин Клижан (Словакия) и се закани да играе по-добре в следващата си среща с Виктор Троицки (Сърбия) късно снощи.

„Имам нужда от мачове, турнири, от увереност – заяви Стан. – Бях изненадан, че играх добре, а в края се чувствах много по-добре, отколкото в началото. Атмосферата беше великолепна, получих страхотна подкрепа от феновете.“

Другото място на полуфинала пък си оспорваха Мирза Башич (Босна и Херцеговина) и Максимилиан Мартерер (Германия).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт