Румъния иска нов мост над Дунав при Русе

Необходимостта от изграждането на нов мост над река Дунав при Русе обсъдиха на среща министърът на икономиката на северната ни съседка Никулае Бъдълъу и областният управител на Русе Галин Григоров. Това се случи по време на честванията в Гюргево, посветени на 100 годишнината от Обединението на Румъния и техния Национален празник – 1 декември. Темата, която беше обсъдена бе свързана с необходимостта от изграждането на нов мост над р. Дунав именно при Русе, съобщиха от областната управа.

Министърът на икономиката Бъдълъу заяви, че всички от кабинета разбират значението на изградените отлични отношения между Русе и Гюргево и подкрепят реализирането на подобен проект да се случи в този район. Той посочи, че приоритетността на инициативата се подчертава и от все по-нарастващото значение на трансевропейските транспортни коридори VII и IX, увеличения търговски обмен между двете държави и ежедневните километрични задръстванията в района Русе – Гюргево.

Също така отбеляза, че целта на Румънската страна е изграждането на новото съоръжение да се случи с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България