Румънски полицаи ще дежурят на Златните по Великден

Двама румънски полицаи ще патрулират с нашите на Златни пясъци за Великденските празници, съобщи началникът на Охранителна полиция при ОДМВР-Варна комисар Никола Панчев.

Ранната командировка на униформени от северната ни съседка се наложила заради наплива на хиляди туристи от Румъния. 30-те хотела, в които те ще почиват, вече са били проверени от полицията и пожарната и се оказали изрядни. За да се игнорира опасността от провокации или терористична атака, авансови огледи за съмнителни предмети ще бъдат направени на всички храмове във Варна, поясни Панчев. Според него в нощта на Възкресение по улиците и край църквите ще дежурят двойно повече от обичайното униформени и цивилни пазители на реда. Край Катедралата и най-посещаваните храмове ще бдят служители от групата за борба с джебчиите, а съвместно с общината ще текат проверки за нелегална продажба на свещи.

"Внимавайте къде у дома слагате благодатния огън, взет от храма", призова варненци шефът на пожарната комисар Тихомир Тотев. Той уточни, че минали години имало случаи на подпалени от свещички по Великден жилища на възрастни жени. Опасни са и барбекютата, ако след гощавката на вилата или сред природата не бъдат угасени добре, предупреди Тотев. И прикани пътуващите за Великден да изключат всички електроуреди в домовете си с изключение на охранителните камери и хладилниците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България