Румяна Арнаудова: Днес ще стане ясно с каква скорост се е движел влакът, причинил трагедията в Хитрино

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

Днес ще бъдат разчетени измервателните уреди за скоростта, иззети от двата локомотива, причинили вчера трагедията в село Хитрино. Това съобщи пред БТВ говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Тя припомни, че след инцидента в селото, при който загинаха 7 души, а близо 30 са ранени, на място са изпратени трима прокурори от Шумен и петима следователи. Те са направили оглед на мястото и са разпитали свидетели, включително и тримата машинисти на двата локомотива от влаковата композиция, която се взриви. Днес ще бъдат разпитани пострадали, които ще бъдат прегледани и от съдебни медици от ВМА, уточни говорителят на прокуратурата.

И според нея е рано да се говори за причините за инцидента. Основната версия за трагедията на този етап е нарушаване на правилата за движение и причиняване на смърт на повече от едно лице по непредпазливост, както и имуществени вреди.

Арнаудова е категорична, че до съдебен процес ще се стигне, но уточни, че предстои много работа по разследването. За причиняване на смърт по непредпазливост в наказателния кодекс са предвидени от 5 до 15 години затвор, уточни тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право