Румяна Арнаудова: Надяваме се, че САС няма да допусне предсрочно освобождаване на "Наглите"

Надяваме се, Софийски Апелативен съд да уважи нашия протест и да не допусне предсрочното освобождаване Любомир Димитров и Ивайло Евтимов. Това каза на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка с решение на съда двамата мъже, които са обвинени за отвличания.

Бизнесменът Киро Киров, който беше един от отвлечените за откуп от престъпниците, каза пред БТВ, че е "шокиран" от решението бандата на "Наглите" да излезе на свобода.

„Лицата са поискали от СГС да бъдат предсрочно освободени. Съответно на 5 май и 10 май СГС е постановил тяхното условно предсрочно освобождаване. Димитров беше осъден на 10 години лишаване от свобода, а Ивайло Евтимов – на 18 години лишаване от свобода по т.нар дело „Наглите”, обясни Арнаудова.

"По време на разглеждането на производството пред СГС прокурорът от Софийска градска прокуратура е заявил, че не следва да се уважава искането за условно предсрочно освобождаване, тъй като не са налице законовите изисквания за това – най-малкото е неморално. Не е налице доказателство за поправянето на тези лица, освен че са полагали труд", обясни Арнаудова.

По думите й, въпреки тази позиция на Прокуратурата СГС е органът, който е постановил условното предсрочно освобождаване и на двамата. „Незабавно след това СГП е депозирала протест пред Софийски Апелативен съд за отмяна на това, според прокуратурата незаконосъобразно, решение за условно предсрочно освобождаване и на двете лица. Надяваме се, Софийски Апелативен съд да уважи нашия протест и да не допусне предсрочното освобождаване и на двамата”, каза още Румяна Арнаудова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право