Румяна Арнаудова: Отвлеченото момиче от Добрич има следи от гасене на цигари по лицето

Била е дрогирана и жестоко малтретирана над 20 дни, каза говорителят на главния прокурор

Откритото 18-годишно момиче от Добрич е било дрогирано и жестоко малтретирано в продължение на повече от 20 дни. Това разкри говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред "Фокус". Момичето беше открито на 24 юли случайно от полицаи, които претърсвали дома на извършителя за наркотици.

„Районната прокуратура в Добрич е постановила задържане до 72 часа на лице, което е обвинено в държане на наркотични вещества и противозаконно лишаване от свобода по начин, опасен за здравето на пострадалата, и по особено мъчителен начин“, каза Арнаудова. Днес ще бъде поискано задържането под стража на лицето като мярка за неотклонение, добави тя.

Говорителят на прокуратурата обясни, че по сигнал на гражданин на 24 юли е извършено претърсване в дома на родителите на задържания, където е открито малко количество наркотични вещества. „След което по инициатива на разследващите е извършено претърсване и в неговия собствен дом в центъра на Добрич. И там е открито момичето в безпомощно състояние. Полицейските служители веднага са извикали „Бърза помощ“. Момичето е отведено в Спешния център в Добрич, където му е оказана бърза помощ. То вече е контактно, като продължават медицинските дейности по пълното му оздравяване“, обясни Арнаудова.

Днес жертвата ще бъде разпитана пред съдия. В беседата с окръжния прокурор тя е потвърдила, че е била държана не по нейна воля, а противозаконно е била лишавана от свобода от задържания.

"Състоянието на момичето е много тежко, тъй като е установено и от нейните сведения, че е била и дрогирана в продължение на повече от 20 дни и е била жестоко малтретирана – има външни следи от нараняване, има следи от загасяне на цигара в лицето й", разказа Арнаудова.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която ще установи видът на телесните наранявания, което може да доведе и до повдигане на още едно обвинение за причиняване на телесна повреда на 18-годишната девойка, обясни още тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право