Румяна Арнаудова: Очевидно министър Ненчев е решил, че може да изпълни политическо обещание с цената на престъпление

Румяна Арнаудова

Изгодата на министър Ненчев е да изпълни политическото си обещание, което е направил пред работниците на „Интендантско обслужване“, че ще направи всичко възможно те да получат поръчката. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, на брифинг в Съдебната палата във връзка с повдигнато второ обвинение на министъра на отбраната в оставка Николай Ненчев за престъпление по служба при провеждане на обществена поръчка за доставка на военни облекла.

„Очевидно е решил, че това може да се случи и с цената на престъпление“, каза тя, цитирана от "Фокус". По думите й интересът не е бил икономически. Тя обясни, че по указания на министър Ненчев е бил подложен на натиск изпълнителният директор на „Интендантско обслужване“, който пък е сключил договор за 900 000 лева – сума, която да се плати на „Лортън“. По думите й в последствие той е бил уволнен, заради лоши показатели.

Полк. Емил Ангелов поясни, че обществената поръчка е била за облекло на Сухопътните войски и на Военноморски морски. По думите му за поръчката има два договора. Единият, който е сключен на 6 март 2015 година е на стойност 4 354 823 лв. с ДДС, а вторият, който е сключен на 3 ноември 2015 г. е на стойност 988 200 лв. с ДДС. "Съгласно изготвената експертиза щетата по първия договор е в размер на 196 701 лв., а по втория договор 63 082 лв. Сумата дава общо около 259 773 лева, какъвто е размерът на щетата за МО", заяви той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България