Румяна Арнаудова: Проверката по случая "Ало, Банов съм" се удължава

Снимка: Булфото/Архив

Проверката по случая "Ало, Банов съм" се удължава, тъй като вицепремиерът Томислав Дончев е изпратил допълнителни документи до прокуратурата. Това обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред "Фокус". Тя уточни, че проверката до момента е включвала както взимане на писмени обяснения, така и изискване и получаване на документи и аудиозаписа, който беше разпространен, и изготвяне на експертна справка.

"Вчера обаче до главния прокурор беше постъпило писмо от вицепремиера Томислав Дончев, с което той уведоми главния прокурор, че е извършвал собствена проверка по този случай, изисквал е документи от различни министерства и е събрал такива, които е изпратил на главния прокурор", каза Арнаудова.

Още вчера документите са изпратени още във вчерашния ден до наблюдаващия прокурор в Специализираната прокуратура.

"Така че, въпреки намерението на наблюдаващия прокурор тази седмица да се произнесе с краен прокурорски акт, проверката ще се наложи да се удължи, за да се направи анализ и да се разгледат всички документи, които Томислав Дончев е изпратил и да се направи собствен анализ", обясни прокурор Арнаудова.

"След като се запознаят, колегите от Специализираната прокуратура ще преценят дали не се налагат допълнителни действия по проверката", допълни тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право