Румяна Арнаудова: Свидетелите срещу депутата Живко Мартинов са подложени на натиск

Има натиск над свидетелите срещу депутата Живко Мартинов, който беше изключен от ГЕРБ, след като прокуратурата поиска имунитета му, за да го разследва за оказване на натиск и изнудване с цел облаги. Мартинов се отказа от депутаатската си защита сам.

Заради тези сигнали говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова е пристигнала в Добрич с прокурори от спецзвеното "Антикорупция", съобщи самата тя по БТВ.

"Тук сме не само, за да съберем доказателства, но и да защитим свидетелите", каза тя Арнаудова, уточнявайки, че към момента държавното обвинение има 12 свидетели, но най-вероятно броят им ще се увеличи.

Прокурорът разкри, че свидетелите са жертва на незаконосъобразни проверки и устни закани. "Някои от тях -полицаи, са били уволнени по искане на Мартинов. Не е успял да смени само Окръжния прокурор, защото той не се назначава от него", продължи Арнаудова.

Според нея, престъпленията, извършени от народния представител са пет, макар че публично е станало само едно. "Едното от престъпленията е осъществена принуда, опит за съсипване на досъдебно производство и укриване на престъпник. По това дело вече има присъда - 4 години затвор за убийството на двама души", допълни тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право