Румяна Арнаудова: Трима са задържани за унищожената дюна до къмпинг „Смокиня”

Снимка: Булфото/Архив

Сред тях е и собственикът на терена

Трима души са задържани за унищожената дюна до къмпинг „Смокиня”. Това обяви Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор, по Нова ТВ. Задържан е и собственикът на терена.

„При отиването на място, полицейските служители са установили категорично, че се касае за разрушаването на дюни. Това е за нас защитена територия, разрушаването и повреждането на защитени територии и земни образувания, които са невъзстановими и изключително ценни, представляват престъпление по общ характер“, обяви говорителят на главния прокурор.

По думите й още в неделя са задържани на място багеристите.

„Тези лица са посочили лицето, което ги е наело. Получили са 1 000 лв. за услугата, след което МВР успяха да установят и задържаха и поръчителя на това действие. Трите лица към момента са задържани за срок от 24 часа в МВР-Бургас и предстои с тях да се извършват процесуално следствени действия“, посочи Румяна Арнаудова.

Пред полицията обаче предполагаемият поръчител отрича да е такъв.

„Лицето, което сме задържали и което е поръчало тези действия е собственик на имота и твърди, че не е знаел, че някой е извършвал тези действия, което за нас е доста нелогично на този етап“, каза още Арнаудова.

По думите й тримата са задържани за 24 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право