Румяна Бъчварова хвали ОД на МВР-Пловдив: От много проблемна стана една от най-добрите!

Румяна Бъчварова

Министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова похвали областната дирекция на полицията в Пловдив по време на работното си посещение в града под тепетата. "За последната една година от дирекция с много проблеми ОДМВР - Пловдив стана една от най-добрите в страната", обяви вътрешният министър.

Бъчварова изрази увереност, че след тримесечната специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност ще бъдат отчетени също много добри резултати. По време на разговорите бяха представени извършените анализи на криминогенната обстановка на територията на областната дирекция и отчетени предприетите мерки във връзка с провеждането на специализираната полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност.

Вътрешният министър уточни, че операцията е осигурена финансово и пловдивската дирекция ще получи 21 автомобила. Предвидени са и 84 000 лв. за ремонт на наличните коли, ще бъдат назначени и 56 нови сътрудници по охраната. "Пловдивската дирекция е с едни от най-добри показатели за разкрити престъпления през 2016 година", декларира пък главен комисар Христо Терзийски, директор на ГДНП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България