Руни: Не искам лентата, нито №10

Легендата на английския футбол Уейн Руни заяви, че не настоява да получи капитанската лента и любимия №10 за последния му мач за "Трите лъва". Бившата звезда на "Манчестър Юнайтед" ще изиграе бенефис за представителния тим на родината си в контрола със САЩ в четвъртък вечер на "Уембли". Двубоят ще бъде под №120 за Руни с екипа на своята родина.

"Казах на селекционера Гарет Саутгейт, че каквото иска от мен за този мач ще се опитам да го дам - сподели Руни. - Нямам абсолютно никакви претенции дали ще съм титуляр или резерва, както и с какъв номер ще играя. За мен е важно да стане хубав двубой и да се сбогувам с английските фенове."

Нападателят дебютира в националния на 17 години през февруари 2003 г. Оттогава наниза 53 гола за родината си, превръщайки се в най-добрия реализатор в историята на Англия.

В момента Руни играе за американския „Ди Си Юнайтед“.

„Взех решението да отида в САЩ и за мен е важно да бъда отдаден на клуба си – добави Руни, който попадна в идеалния отбор на Мейджър Лийг Сокър (МЛС). - Не съм подготвен да се върна във Висшата лига. Ще приключа кариерата си в САЩ.“

Руни отбеляза 12 попадения и направи 6 голови паса в общо 21 мача за настоящия си клуб.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят