Русев задейства план „нов треньор“

 

Спас Русев, собственикът на „Левски“, задейства план нов треньор на тима. От всички на стадион „Георги Аспарухов“, бизнесменът бе зареден с най-голям кредит на доверие към Делио Роси, но той бе изчерпан и в сряда следобед двете страни обявиха очакваната раздяла между двете страни. Новината потвърди и собственикът, разкривайки, че е по взаимно съгласие. Тепърва обаче ще стане ясно колко е коствало това на клуба.

Хронологията

В сряда сутринта италианецът изведе тима за тренировка само часове след фиаското с „Вадуц“. Заниманието бе зорко охранявано от полиция, след като се отприщи мощно фенско недоволство в края на печалния двубой с представителя на футболното джудже Лихтенщайн. Въпреки това нови ексцесии нямаше, а отборът тренира близо час за последно под ръководството на Роси. На базата бе и изпълнителният директор Красимир Иванов, отказал да коментира трагикомичните събития в клуба. След края на тренировката спецът от Апенините бе привикан на спешна среща с Русев. На нея собственикът на „Виваком“ и италианецът „по трудния начин“ стигнали до извода, че Роси няма повече няма какво да даде за 26-кратните шампиони. И е по-добре да си тръгне, вместо да дълбае дъното и на „Герена“ да стане още по-страшно.

Вариантите

Няколко са спряганите имена за наследник на Делио Роси. Сред тях е Ясен Петров, последният треньор, направил пробив с „Левски“ в Европа. Той изведе тима от „Герена“ до групите на Лига Европа през сезон 2010/2011, а с малко повече късмет тимът можеше да стигне и до елиминационната фаза. Сега бившият футболист на „сините“ е свободен, след като приключи преди 6 месеца взаимоотношенията си с китайския елитен „Хенан“, където от седмица се подвизава и Фернандо Каранга, бивш голмайстор на ЦСКА. Пловдивският Джанини, какъвто е прякорът на наставника, вече е имал среща с боса на столичния гранд. Тя се е състояла преди месеци, но в крайна сметка двете страни не са предприели по-сериозни действия. Сега обаче те са задължителни.

Освен Петров в битката за поста на Роси е и Стойчо Стоев. И той остави своя следа на „Герена“, но далеч по-бледа от тази на Петров. Факт е обаче, че бившият треньор на „Лудогорец“ работи с далеч по-оскъден бюджет и все пак бе близо до купата на България. Финалът обаче бе загубен с 1:2 от „Черно море“ след продължения. Откакто Стоев си тръгна от „Георги Аспарухов“ не е имал друг отбор. А оттогава минаха повече от 2 години. В рулетката се завъртат също двама сърби и дори сензационно Милен Радуканов, ексфутболист на „Левски“, който води ЦСКА през 2013-а.

Наемането отново на чужденец е рискован ход, защото у нас трудно виреят чужди специалисти. „Левски“ например с лекота изгони Славиша Йоканович, който направи бум в Англия. Но доказаната сръбска школа и авторитет като Славолюб Муслин, може да си струват риска. Стига на Спас Русев да му стиска.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ