Русенка благодари на шуменските полицаи за спасени 10 000 лв.

Снимка: Архив

Русенка изпрати благодарствено писмо до министъра на вътрешните работи Валентин Радев и похвали неговите служители в Русе и Шумен, които спасили личните й 10 150 лв., отмъкнати от известен апаш.

Както "Труд" писа, значителната сума станала плячка на обиграния крадец К.К.-Кимито/52 г./, който разбивал жилища и ги обирал. Действал и в Русе, а в Шумен криминалисти го спипали веднага след като обрал жилище на 9 март и напълнил автомобила си с телевизор, лаптоп, златни бижута и ... дамска чанта, която тотално го издала. След засада на ул. “Ген. Скобелев“ го последвали, гонили го по магистрала "Хемус“ и го арестували край Нови пазар. При последвалия личен обиск в крадеца са намерени 10 151 лв., откраднати от апартамента на русенката Жоржета Л. Кимито е осъждан 5 пъти за кражби и вече е с шеста присъда. „Проходил" в занаята с отнемане на запалки и химикали.

В писмото си благодарната дама описва, че е впечатлена от професионализма на полицаите, които поддържали непрекъсната връзка с колегите си от Шумен, където а задържан извършителя. Подчертава и за човешкото отношение, което срещнала. Няколко месеца след кражбата я поканили в полицията в Шумен, за да й кажат, че делото е приключило и върнали всичките й откраднати вещи. "Убедена съм, че с бързите си и точни действия тези хора са разкрили редица престъпления", пише в благодарственото си писмо гражданката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България