Русенци излизат на протест заради мръсния въздух

Снимка: Архив

Граждани на Русе организират днес протестен автопоход с искане за чист въздух. Те ще се съберат в 11 ч. пред Паметника на Альоша в града, след което ще потеглят в посока граничния пукнкт "Дунав мост", предаде БНР.

Идеята на организаторите е да се блокира движението и по този начин да се обърне внимание на всички европейски граждани, че в Русе има проблем с чистотата на въздуха.

Перничани също ще се включат в инициатива за по-чист въздух. Началото се поставя днес с концерт под наслов "Дишай Перник". Инициативата е на група граждани, обединени от желанието да работят за по-чист въздух в Пернишко.

Каузата ще подкрепят местни рок групи и танцьорите от формация "Майсторите на танца". Сред участниците в проявата са и деца от училището в квартал "Тева" и от детската музикална школа към Двореца на културата.

На събитието ще има представители на "Грийнпийс България" и "Нулев отпадък", които ще дадат експертна информация за проблемите с въздуха и замърсяването. Ще бъде прожектиран филмът "Бунище Земя".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България