Русе приема женската Гран при по волейбол

Русе ще е домакин на мачовете от първия кръг груповата фаза от световната Гран при по волейбол за жени през лятото. Мачовете ще са в „Булстрад Арена“ от 7 до 9 юли, а съперници на националките ще са отборите на Германия, Казахстан и Корея.

„В следващите години в Русе масово ще се говори за волейбол - заяви президентът на федерацията Данчо Лазаров. - Сега сме във втора група, целта е да се изкачим в първа.“

Във втория кръг българките ще играя в Пуерто Рико срещу домакините, Чехия и Канада, а в третия в Хърватия техни съперници са аржентинките, пуерториканките и хърватките.

Русе ще е и сред градовете, които ще приемат мачове от световното първенство за мъже догодина. България е домакин съвместно с Италия, като у нас ще има 2 шестици - една в крайдунавския град и една във Варна. Втората фаза ще е във Варна и София.

„Убеден съм, че взехме най-правилното решение да изберем Русе, защото градът заслужава да има спорт на най-високо ниво - заяви вицепрезидентът на БОК и на федерацията Любо Ганев. - Целта е да върнем интереса на местните фенове към този спорт и да направим така, че и тук да има мъжки и женски отбори, които да участват в елитното първенство.“

След пресконференцията Ганев откри магазин на „Асикс“ в крайдунавския град, в който стартира славната му кариера.

Междувременно бяха продадени над 2000 билета за дербито от мъжката Суперлига „Левски“ - ЦСКА. Мачът е на 22 февруари от 19,30 ч в „Арена Армеец“.Освен на волейболния сблъсък феновете ще могат да се насладят на шоупрограма с водещи Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт