Русия вини Вашингтон в намеса в избори в България

Русия не се занимава със смяна на режими и не се намесва във вътрешните работи на други държави за разлика от САЩ. Това се казва в изявление на руското посолство във Вашингтон по повод изказванията на шефа на ЦРУ Майк Помпейо в Сената за намеса на Москва в изборите в САЩ, предаде ТАСС.

Посолството обяви още, че “има документално потвърдени факти за намеса на САЩ в избори в 34 държави”, включително България, Великобритания, Румъния, Словакия. Освен тях в руския списък са страни от целия свят – Азия, Близкия изток, Южна Америка.

“САЩ редовно нарушават суверенитета на други страни, намесвайки се във вътрешните им дела. Любима тактика на американските спецслужби е намеса в избирателните процеси и извършване на преврати за сваляне на неудобни режими”, отбелязват още от дипломатическата мисия.

На изслушването си за държавен секретар в Сената Помпейо заяви, че “историческият конфликт между САЩ и СССР, а днес Русия, е предизвикан от лошото поведение на Русия”. Той каза още, че не може да коментира продължаващото разследване на предполагаемия сговор между Кремъл и кампанията на Доналд Тръмп за президент, но призна, че е бил разпитван от спецпрокурора Робърт Мълър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия