Русия е първият 1/8-финалист, Салах влезе в историята на Египет

Русия е първият 1/8-финалист на мондиал 2018. Домакините надвиха Египет с 3:1 в Санкт Петербург и са с пълен актив след първите две срещи в своята група А. Тимът на Станислав Черчезов е и с внушителната голова разлика 8:1.

Ахмед Фати си вкара автогол в 47-ата минута, а Денис Черишев удвои преднината за Русия в 59-ата минута. За играча на "Виляреал" това бе и трето попадение в турнира, изравнявайки се на върха с Кристиано Роналдо. А Артьом Дзюба довърши "фараоните" три минути по-късно с трето попадение във вратата на Мохамед Ел Шанави. Почетният гол за Египет бе дело на Мохамед Салах. Така звездата на "Ливърпул" влезе в историята на родината си. Той е едва третият египетски футболист, разписал се на световни финали след Абделахран Фаузи (1934 г) и Магди Абед Ал Гани от 1990.

Русия продължава да впечатлява с представянето си, въпреки че започна турнира без успех през 2018 година (б.а три поражения и едно равенство). "Сборная" не бе вкарвала толкова попадения в последните си две участия на мондиали взети заедно (6). Следващият мач на тима е с Уругвай, който по всяка вероятност ще излъчи и победителя в групата, а Египет ще срещне Саудитска Арабия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят