Русия има подробни планове за спешна военна помощ за Сърбия в Косово

Руската федерация ще изпрати своевременно значителна военна помощ на Сърбия, при проблем в Косово. Това е едно от ключовите послания, които президентът Владимир Путин е изпратил на своя сръбски колега Александър Вучич в рамките на телефонен разговор, пише Srbija Danas, като се позовава на източник от Москва, който разкрива детайли за дискусията между двамата президенти.

Съгласно думите му, още преди време Путин лично е наредил на генералите и други военни експерти да разработят подробни планове за спешна военна помощ за Сърбия в случай на крайна необходимост. В тях е посочено, че руските самолети може да достигнат до Косово в рамките на два часа и да действат, за да защитят сръбските държавни и национални интереси. Също така е разработен подробен план за прехвърлянето на руски специални сили в Сърбия, т.е. в Косово, в рамките нйа 24 часа.

На въпрос как руските самолети ще достигнат до Косово, след като е малко вероятно страните от НАТО, които заобикалят Сърбия в обръч, да разрешат преминаването им, официалното лице от Москва, чието име не се разкрива, отговаря по следния начин: „Наистина ли смятате, че българи, румънци или унгарци биха се осмелили да свалят руските самолети“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия