Русия направи рокада за световната купа в София

Отборът на Русия направи в последния момент рокада за световната купа по художествена гимнастика, която е от петък до неделя в зала „Арена Армеец“. Вместо Дина Аверина, носителка на 3 титли от първенства на планетата, у нас пристига Екатерина Селезньова. По-рано бе заявена и любимката на българската публика Александра Солдатова, която миналата година бе избрана за Кралица на турнира.

На килима ще излязат гимнастички от 29 държави, а ансамбълът ни ще трябва да се справи с конкуренцията на 13 отбора.

Преди ден момичетата на Весела Димитрова спечелиха злато на три обръча и два чифта бухалки в Пезаро (Италия), първи старт за световната купа. А в многобоя взеха сребро. В индивидуалното Биляна Калейн също взе две отличия, а Катрин Тасева се качи веднъж на стълбичката.

Ансамбълът ни е много зрелищен и много силен - публиката ги аплодира бурно, а специалистите не пестят суперлативи – бе коментарът на Илиана Раева, председател на федерацията. - Боряна игра по коренно различен начин – не само силно, но и искаше да печели! И го постигна! Показа класа, артистичност и силна психика! Тя има всичко, за да бъде шампион! Катрин не успя да изиграе всичко заложено, но медалът си е медал.“

На снимката:

Ансамбълът ни взе златото и с най-висока оценка за трудност на обръч и бухалки от всичките 8 финалисти – 19,600. Техни подгласнички станаха отборите на Украйна и Израел.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт