Русия отхвърли новите твърдения по случая Скрипал

Скрипал, Солсбъри

Русия отговори решително на доклад от базиранаta във Великобритания разследваща група Bellingcat, която твърди че един от двамата мъже, заподозрени в отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал, е висш полковник от руското военно разузнаване, предава VoA. Според информацията, мъжът, представящ се за Руслан Боширов, е всъщност Анатоли Чепига – полковник от военното разузнаване, награждаван с орден „Герой на Русия“, най-голямата награда в страната.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова определи доклада като сензация, нагласена да съвпадне с обръщението на британския премиер Тереза Мей пред Общото събрание на ООН.

„Няма доказателство, така че те продължават информационната си кампания, чиято основна цел е да отклони вниманието от основния въпрос: Какво се случи в Солзбъри?“, написа Захарова в социалната мрежа „Фейсбук“.

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че президентската администрация е разгледала доклада на „Bellingcat“, но го е отхвърлила. „Много хора са приличат един с друг“, заяви той, запитан относно физическите прилики между Боширов и снимката на Чепига, публикувана в доклада.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия