Русия призова външният натиск върху Македония да бъде прекратен

Русия призова да се прекрати външният натиск върху Македония и да се позволи на отговорните политически сили в страната сами да определят пътя на нейното развитие. Това се казва в съобщение от Министерството на външните работи на Руската федерация по повод последните събития в балканската страна, предава TACC.

„В сегашната ситуация адекватно решение може да бъде намерено само по пътя на вътрешномакедонски диалог в рамките на конституционния и правовия ред. Необходимо е да бъде прекратен външният натиск и да бъде позволено на отговорните политически сили на Република Македония сами да определят по-нататъшното развитие на страната“, се казва в коментара на външнополитическото ведомство в Москва.

Официални представители на Евросъюза и САЩ поздравиха новия председател - бивш полеви командир на албанската Народноосвободителна армия, напомнят от руското външно министерство.

Координираната реакция свидетелства, че случилото се е планирано от по-рано, с негласното знание на външните кукловоди на македонската опозиция - посочва руското ведомство. Опитите за промяна на страната на основа на т.нар. "тиранска платформа" заплашват с още по-голям ръст на напрежението на междуетническа почва, предупреждава Русия.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия