Русия пуска на вода 6 нови подводници догодина

През 2020 година Военноморският флот (ВМФ) на Русия за първи път от 28 години ще получи корабостроителните предприятия в страната едновременно шест подводници, от които 4 атомни. Това съобщи пред ТАСС източник от военно-промишления комплекс в страната.

„Според договорите„Севмаш“ ще предаде на флота през 2020 г. първата серийна подводница от проект 955А „Принц Олег“ и първата серийна подводница от проект 885М „Новосибирск“. Освен това „Севмаш“ ще предаде на ВМФ главната подводница от проекта 885М „Казань“ и атомната подводница със специално назначение „Белгород“ проект 09852“, съобщил събеседникът.

Той уточнява, че „Белгород“ ще бъде предадена на главното управление за дълбоководни изследвания без подводните апарати „Посейдон“, тъй като техните изпитания още няма да бъдат завършени.

Предприятието „Адмиралтейские верфи“ ще предадат на ВМФ две дизел-електрически подводници: „Волхов“ проект 636.6 и първата серийна подводница проект 677 „Кронштадт“, но с обикновена, а не въздухонезависима енергийна система.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия