Русия си запазва правото на ответни мерки, ако САЩ излязат от договора за ракетите

Русия си запазва правото на ответни мерки, ако Съединените щати излязат от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег . Това заяви говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова в отговор на обявеното по-рано от Вашингтон едностранно напускане на споразумението.

В ефира на политическото токшоу „60 минути“ по руската държавна телевизия Захарова определи действията на Вашингтон като част от стратегия по излизането от обвързващите международни договори: от военните и търговските до Парижкото споразумение за климата: „Въпросът не е във вината на Русия относно нарушаването на този договор, не е и в Китай или някакви други фактори на международната сигурност. Това е стратегия на Съединените щати за отказ от международно-правните им задължения в различни сфери.“

Председателят на комисията по отбрана в Държавната дума Владимир Шаманов каза на свой ред, че Съединените щати дори не се успели ясно да формулират претенциите си към Русия в нарушаване на договора, информира БНР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия