Русия си намери майстора! Хърватия на полуфинал!

Хърватия е последният полуфиналист на световно първенство по футбол. Пред близо 44 000 зрители на стадион "Фищ" в Сочи бронзовите медалисти от Франция 98‘ се наложиха с 6:5 след изпълнения на дузпи над Русия. Домакините изпращат изключително силно участие. Денис Черишев откри резултата в 31-ата минута, а малко по-късно Андрей Крамарич изравни. В продълженията Вида вкара за "шахматистите", а Марио Фернандес прати мача на дузпи.

При тях пропуски направиха Фьодор Смолов и Марио Фернандес (Русия) и Матео Ковачич (Хърватия). На 1/2-финала "шахматистите" ще се изправят срещу Англия.

"Някои от играчите ни получиха контузии, но въпреки проблемите можехме да решим мача и много по-рано - каза Лука Модрич, капитанът на Хърватия. - Когато поведохме с 2:1 не успяхме да запазим концентрация и противникът ни наказа за това. Определено на моменти се чувствахме и много изтощени, но при положение, че сме играли два мача по 120 минути в рамките на 6 дни, мисля, че това е напълно нормално. Благодаря на Господ, че в тези моменти показахме характера си“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят