Русия спря стотици хулигани от стадионите

Стотици руски хулигани са със забрани да влизат на мачове от турнира за Купата на конфедерациите. Правителството направи специални паспорти за мачовете от малкото световно, които всички местни фенове носят на вратовете си. На тях има снимка и всички данни на притежателя.

Много издадени паспорти обаче са били отнети в деня на откриването, когато Русия победи Нова Зеландия с 2:0. И по този начин купените билети са станали безполезни. Полицията не дава никакво обяснение за действията си, а забраната от сега вече важи и за Мондиал 2018.

Началникът на обединените руски фенове Александър Шпригин е един от пострадалите. Хулиганът, който два пъти бе гонен от Франция на Евро 2016, каза, че знае за поне още 50 случая като неговия.

„Не съм нарушил закона и на мач никога не са ме арестували”, твърди Шпригин.

Най-много пострадали има от агитките на московските „Локомотив” и „Динамо”. При това те нямат нищо общо с черния списък от 191 хулигани, които нямат право да влизат на никакво спортно събитие в Русия. Те отдавна бяха отрязани за паспорти за Купата на конфедерациите.

Руските служби уведомяват феновете за отнемането на документа по мейла и не позволяват никакви оплаквания. Нито пък дават обяснения за решението. Преди година на Евро 2016 от УЕФА заплашваха да изхвърлят Русия от турнира заради поведението на хулиганите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят