Русия с двама олимпийски шампиони на „Дан Колов“

Русия се завръща на турнира „Дан Колов“, след като пропусна надпреварата през последните години и участва само с отбор от Якутия. „Сборная“ ще бъде представена със силен състав в свободния стил, в който са включени двама олимпийски шампиони. За Сослан Рамонов (65 кг) надпреварата ще е първа след игрите Рио 2016. В тази категория евентуален негов съперник от нашите ще бъде Борислав Новачков, който пристигна от САЩ и вече втора седмица се готви с националите. Другият ас на гостите е Джамал Отарсултанов, златен медалист от Лондон 2012 и три пъти №1 в Европа. Пратеникът на дагестанската школа ще се бори при най-леките до 57 кг.

Схватките са на 8 и 9 април в „Булстрад Арена“ в Русе. В надпреварата ще се включат рекорден брой състезатели - над 450 от 40 страни. При жените Швеция идва с първия си отбор, в който са бронзовите олимпийски медалистки София Медсон (53 кг) и Джени Френдсон (69 кг).

В класическия стил  на "Никола Петров" сърбите идват с олимпийския си шампион Давор Стефанек (66 кг), а отборът е воден от Стоян Добрев, бивш помощник треньор на националния ни тим.

Същевременно Енгин Исмаил (74 кг) стигна до битка за медалите на европейското в свободния стил до 23 г. в Унгария. За бронза съперник на хасковлията е финландецът Хелениус, а схватката е по-късно днес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт