Русия с най-голямата си звезда на „Дан Колов“

Абдулрашид Садулаев

Русия пристига с най-голямата си звезда Абдулрашид Садулаев на турнира „Дан Колов – Никола Петров“ в „Асикс Арена“ от 22 до 25 март. Асът на „Сборная“ е олимпийски шампион, два пъти №1 в света и Европа в свободния стил. На тепиха ще излязат близо 50 призьори от големи първенства. При класиците ще участват двама медалисти от игрите Рио 2016 – Ота Шинобу (Япония) и Расул Чунаев (Азербайджан), както и настоящият №1 на планетата Виктор Немеш (Сърбия) При жените най-титулуваната състезателка е азерката Мария Стадник. България излиза с най-добрите си борци, водени от еврошампионите Тарек Абделслам при класиците и Биляна Дудова.

„Турнирът се очертава като изключително силен – над 500 борци от 32 страни – заяви президентът на родната федерация Христо Маринов. - Силната конкуренция ще ни даде реална представа на какво ниво са нашите национали преди европейското в Русия от 30 април до 6 май“.

Схватките ще бъдат в двудневен формат, с финали във втория ден, които ще бъдат излъчвани пряко по БНТ. Входът за зрителите е свободен.

Армен Назарян пък е поредният голям спортист, който вече има свой фотоалбум. „Роден победител“ разказва на повече от 200 страници звездния път на двукратния олимпийски шампион. Автори са Владимир Памуков, Тодор Шабански и Бончук Андонов. Презентацията ще бъде на 22 март, от 15 часа в „Асикс Арена“, преди официалното откриване на турнира. Средствата от продажбата ще бъдат дарени на клубовете в страната.

Същевременно родната федерация направи постъпки още двама чужденци да получат гражданство и да се борят за България – арменецът Айк Мнацканян (72 кг) при класиците и чеченецът Ахмед Магамаев (86 кг)в свободния стил.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт