Руските специални служби обявиха организатора на планираните диверсионни действия на Крим

Капитанът от украинското военно разузнаване Владимир Сердюк е организатор на планираните диверсионни действия на полуостров Крим, твърди източник от руските специални служби, цитиран от ТАСС.

По данни на службите, непосредствено преди да бъде планирано прехвърлянето в Крим на три диверсионни групи, Сердюк е пристигнал в Херсонската губерния. Целта била да координира действията им и да осигури оттеглянето им. От Киев  отричат украински спецчасти да са правили опит за проникване в Крим, предаде БНР.

По-рано от Русия обявиха, че са разположили на полуострова модерната система за противоракетна отбрана С-400. Преди дни президентът Владимир Путин обеща, че Москва ще вземе мерки в отговор на планираните от украинци терористични атаки в Крим.

САЩ са призовали Украйна да избягва ескалация на напрежението с Русия. Според агенция ТАСС  вицепрезидентът Джо Байдън е апелирал за това в телефонен разговор с украинския държавен глава Петро Порошенко. Байдън е отбелязал, че САЩ са призовали и руската страна да стори същото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа