Руският бизнесмен Николай Глушков смятал, че срещу него е извършен опит за отравяне

Руският бизнесмен Николай Глушков, който бе намерен обесен в дома му в югозападен Лондон през март, е смятал, че срещу него е бил извършен опит за отравяне от двама посетили го руснаци през 2013 година, съобщават британските медии, цитирани от БНР.

Николай Глушков беше близък приятел на Борис Березовски, който беше един от най-големите критици на Владимир Путин. Березовски беше намерен обесен в банята му в дома му в графство Бъркшър, шест месеца преди споменатия инцидент с Глушков през 2013 година.

Николай Глушков беше намарен мъртъв в дома му в Лондон само седмица след отравянето с „Новичок“ в Солсбъри на Сергей и Юлия Скрипал. Днес обаче медиите твърдят, че Глушков е смятал, че срещу него е бил извършен опит за отравяне от двама руски граждани, посетили го в Бристол през 2013 година. За това свидетелства британският доктор Кейт Кар, който разкрива пред медиите, че го е лекувал със симптоми на отравяне, след като той е пил с двамата посетили го руснаци. Кар е лекувал Глушков, намерен припаднал сутринта в хотелската му стая в Бристол. Тогава Глушков му е казал, че се е почувствал зле след снощната почерпка.

Глушков, виден руски бизнесмен и бивш заместник-директор на "Аерофлот", получи политическо убежище във Великобритания през 2010 година, след присъди в Русия за пране на пари и финансови злопотреби и също беше един от големите критици на президента Путин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа