Руският бизнесмен Роман Абрамович стана най-богатият гражданин на Израел

Руският бизнесмен Роман Абрамович вчера стана най-богатият гражданин на Израел. Той пристигна на летище „Бен Гурион“ с частен самолет и в съответствие с процедурите на летището е получил израелски вътрешен паспорт.

Според вестник „Таймс ъф Израел“ бизнесменът е изпълнил всички необходими условия за получаване на израелско гражданство миналата седмица в посолството на Израел в Москва. Засега не се съобщава дали му е бил издаден задграничен паспорт от еврейската държава.

На 24 май друго израелско издание – „Израел хайом“, съобщи, че руснакът е решил да имигрира в Израел заради затруднения около получаването на британска виза.

По данни на „Таймс ъф Израел“ Абрамович ще живее в престижния район на Тел Авив – Неве Цедек, в частна резиденция – бивш хотел, който купил от израелската актриса Гал Гадот.

В качеството му на нов гражданин на Израел Абрамович няма да плаща данъци в период от 10 години, допълва изданието.

Според запознат източник от властите на Ерусалим бизнесменът вече напуснал страната. Той е бил в Израел за няколко часа за оформяне на гражданството.

Роман Абрамович е собственик на британския футболен клуб „Челси“, а „Таймс ъф Израел“ изчислява състоянието му на 12,5 милиарда долара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица